Ska Condoleezza Rice blir McCains vicepresident?

Ett hett rykte är att John McCain inte anser sig ha tid att utbilda amerikanska folket om en okänd guvernör som hans vicepresidentkandidat. Hittills har ju de flesta spekulationerna gått ut på att McCain ska välja någon med bred inrikespolitisk erfarenhet ute i landet, eftersom han själv har fokuserat på utrikes- och säkerhetspolitik i Washington.
Men eftersom McCain inte kommer att möta en guvernör, utan en senator (Obama eller Clinton), kommer inte motståndaren att kunna hävda att han/hon ska åka till Washington för att starta något nytt (till skillnad från McCain).
Det gör att McCain kan välja en vicepresident som amerikanska folket redan känner och vet är kompetent nog att bli president om det skulle bli aktuellt.
Utrikesminister Condoleezza Rice är ett möjligt val, säger den republikanske valstrategen Dan Senor till ABC News i Condoleezza Rice Is Pursuing the VP Spot.
Ännu mer intressant är att Dan Senor menar att Condoleezza Rice är sugen på att bli McCains vice. Hon har ”kampanjat” för posten genom medverkan i TV-program och hon har medverkat på möten med inflytelserika personer i den republikanska gräsrotsrörelsen. Som svenskättade Grover Norquist i Americans for Tax Reform.
Det vore ett strålande val av John McCain. Han skulle i ett slag neutralisera gruppidentitetspolitiken eftersom Rice är både kvinna och svart från amerikanska södern. Och framförallt: hon är högst kvalificerad för uppgiften. Se bloggens biografi om henne. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen