Öka löntagarnas nettolön ’slöseri’ enligt Ulvskog

Vilket socialistiskt samhälle som väntar om socialdemokraterna vinner valet 2010 visar sig nu allt tydligare. Partisekreterare Marita Ulvskogs uttalande i en intervju uppmärksammas i Svenska Dagbladet, Oppositionen kan inte mena allvar:

Alliansens arbetslinje har gett resultat i statens plånbok. Därför kommer man också ha råd att stärka psykvården, satsa på forskning och investera i infrastruktur.
”Det går inte ihop”, säger partisekrete­rare Marita Ulvskog till TT, ”när man ­fortsätter att slösa bort stora skattesummor samtidigt som man säger att man vill satsa på välfärden.” Det är komiskt att hon tycker att det är slöseri med ”skattesummor” när vanliga lönearbetare får behålla mer av sin lön, men uttolkat betyder detta att en s-­regering skulle höja skatterna för låg­inkomsttagare, tvinga fler till utanförskap och leverera sämre kvalitet i välfärden.
Det är inte ett seriöst alternativ.

Nej. Men det gäller att att Alliansen lyckas förmå åskådliggöra skillnaden mellan deras liberala alternativ och vänsteralternativet. Det kan man inte göra utan att ta ideologisk debatt, något Alliansen varit dålig på. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen