Obama-kampanjen: USA kvar i Irak till 2010, minst

Nu börjar sanningen läcka ut om var Barack Obama egentligen står i Irakfrågan. Av populistiska skäl har han lovat att snabbt ta hem trupperna. Men i verkligheten vore det katastrof. Det vet Obama. Därför har Colin Kahl, som är koordinator för Obama-kampanjens Irakgrupp, skrivit ett hemligt PM som The New York Sun kommit över, Obama Adviser Calls for 60,000-80,000 U.S. Troops To Stay in Iraq Through 2010.
PM:ets rubrik lyder: ”Stay on Success: A Policy of Conditional Engagement”.
Obamakampanjen talar alltså om Bushs Irakpolitik som en succé. Men bara bakom stängda dörrar. 
Promemorian förespråkar att USA behåller 60-80.000 man i Irak till slutet av 2010, och tillbakadragandet därefter ska inte ske enligt en tidtabell utan vara bereoende av situationen på marken.
Här finns alltså inga principiella skillnader med Bush. Det blir intressant att se hur detta dubbelspel av Obama tas emot av väljarna. Man har en kandidat som säger det han står för även om det inte är populärt, John McCain, och en kandidat som säger en sak till folket, det folket vill höra, men i hemlighet planerar att göra något annat.
Varför har vänsterpolitiker så svårt att säga sanningen? Varför har de en omisskännelig vilja att hela tiden försöka manipulera verkligheten? (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen