McCains väg in i politiken

Hur kom det sig att en stridspilot, krigsfånge och sedan flyginstruktör på flottans baser, kom att bli politiker? National Journal skriver om en beordrad tjänstgöring som i grunden förändrade John McCains öde, McCain’s Turning Point.
När McCain var 40 år 1977 och hans tjänstgöring vid en flygbas i Florida gick ut, fick han en placering som många militärer såg som en straffkommendering: han sändes till huvudstaden för att vara kontaktperson mellan flottan och senatens politiker.
Men istället för att vantrivas med ständiga diskussioner med personer som aldrig varit i strid, trivdes McCain i den nya miljön och skapade sig många mäktiga beundrare. Och han lärde känna den legendariske senatorn Barry Goldwater från Arizona. När Goldwater av åldersskäl drog sig tillbaka, backade han upp McCain som sin efterträdare i senaten. 
McCain vände alltså en potentiell återvändsgränd för sin militära karriär, till en häpnadsväckande framgång. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen