McCain överlägsen Obama i senatsutfrågning

När USA:s befälhavare i Irak, general Petraeus, utfrågades i senaten ikväll ställde John McCain raka och tuffa frågor. Han hade kommando och drev utfrågningen framåt på de områden han ville ha svar. Det står i skarp kontrast till Barack Obama som nyss avslutade sin utfrågning. Obama snubblade över orden, hakade upp sig och ställde flera olika frågor på en gång. Han gav ett rörigt och osäkert intryck.
Till råga på allt erkände Obama att motoffensiven i Irak har varit framgångsrik! Det har han vägrat göra i debatterna under primärvalet de senaste månaderna.
Dessutom talade han emot sig själv om skälet till att våldet minskat. Förr påstod han att demokratiska partiets krav på trupptillbakadragande tvingat irakierna att skärpa sig. Nu medger Obama att generalens strategi varit betydelsefull.
Självklart är det bra att Obama nu medger verkligheten. Men inte framstår han som en trygg och säker politisk ledare. Det är som Ari Fleischer, tidigare Vita husets presstalesman sa i Fox News: att delta i senatsutfrågningar ställer andra krav än att hålla valtal. ”Här saknade Obama all den vältalighet vi vant oss vid att höra”, summerade Fleischer. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen