Iran utökar sin anrikning av uran

Vid en ceremoni som firade tvåårsdagen av starten på anrikningsprocessen — i strid med FN:s krav — meddelade Irans president att man tagit ny och effektivare utrustning i anspråk för att snabbare och effektivare anrika uran som kan användas vid tillverkning av kärnvapen, rapporterar AP i Iran Says It Tests Advanced Centrifuges:

TEHRAN, Iran – President Mahmoud Ahmadinejad säger att Iran har testat ny, avancerade centrifuger, ett genombrott för det anrikningsprogram som FN har krävt att landet ska avbryta.
Presidenten säger att “ny utrustning har testats” som är mindre men fem gånger mer effektiva än de P-1 centrifuger som är i bruk sedan tidigare.

Iran hånar och utmanar världssamfundet. Varför? Därför att de vet att Europa i sin totala feghet inte vågar gå emot Iran, utan låter dem bryta mot alla internationella regler utan några som helst reaktioner. Det är en skam! (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen