Idrottare som stöder Tibet under OS kommer att staffas av Kina

OS-generalen Jacques Rogge säger att idrottarna under Olympiska spelen i Kina omfattas av yttrandefrihet, men enligt London Times kommer Kina att straffa de svenska, europeiska och andra internationella idrottare som under Peking-OS uttrycker sympati för Tibet, Athletes who take Tibet stand ’face Olympic cut’:

Tävlande som visar den tibetanska flaggan under OS — inklusive på sitt eget rum — kommer att uteslutas från de olympiska spelen i Peking i enlighet med lagar som förbjuder propaganda.

Alltså: om Karolina Klüft eller något annat medaljhopp haffas med tibetanska symboler kommer Kina att kasta ut dem ur Kina med huvudet före.
Är det acceptabelt?
Nej!
Alla idrottare från fria länder borde som sympatiyttring sy på sig förbjudna märken på väskor och privata tillhörigheter. Kina har ingen rätt att agera polisstat mot aktiva som deltar i Olympiska spelen. Det borde vara ett solklart brott mot spelens anda.
Vad säger vice presidenten i Internationella olympiska kommittén, IOK, Gunilla Lindberg? Det vore häpnadsväckande om IOK tillåter Kina att sätta klorna i sina gäster under OS och tvingar dem att underkasta sig kommuniststatens förtryck. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen