Carl Bildt gör korkad jämförelse

Israeliska utrikesdepartementet kallar utrikesminister Carl Bildts jämförelse “korkad” (stupid), när han i en radiointervju likställer Hamas med det israeliska parlamentets oppositionsledare Binyamin Netanyahu, rapporterar Jerusalem Post i Swedish FM likens Netanyahu, Hamas:

— Det är ett fasansfullt och korkat uttalande som avslöjar total okunnighet om Mellanöstern, säger en talesman för utrikesdepartementet till Jerusalem Post. “Han förstår helt klart inte skillnaden mellan en ledare för ett israeliskt poltiskt parti och en grupp som ägnar sig åt terror som hotar Europa lika mycket som Israel.”

Jag håller med. Utrikesministern har nog inte de insikter om världen han själv tror sig ha. Att jämföra en demokrat och personer som dödar barn i terrordåd är inte särskilt begåvat. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen