Anders Borg i Gunnar Strängs fotspår (men bara som pedagog)

På ledarsidan skriver Dagens Industri (ej online):

Anders Borg kom [igår] till finansdepartementets bibliotek med sina powerpointbilder och förklarade att han tänkte ge journalisterna ungefär samma föredragning som han nyss gett regeringen. Och att han tänkte fortsätta med detta varje månad. Det är ett nytt och välkommet sätt att göra finanspolitiken synlig och förutsägbar. Men också ett sätt för finansministern att offentligt få slå fast vad ekonomin kräver . . .
Man kan tolka gårdagens uppvisning som att Anders Borg stärker sitt grepp. Att han får förklara sin syn på ekonomin varje månad, och inte bara när det är budgetdags, kan dessutom stärka hans ställning hos väljarna. Att svenskarna accepterar hårda bud av sina finansministrar bara de förklarar med pedagogik och pondus var Gunnar Sträng ett övertydligt exempel på.

Bloggen har gjort den här jämförelsen förr, och regeringen behöver verkligen stärka sina kontakter med svenska folket. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen