Wilders får rätt – yttrandefriheten i Europa hotad

Nya allvarliga hot mot webbhotell resulterar i att Geert Wilders film ”Fitna” släckts ner: Omstridd islamfilm stoppad (se också här, här, här). Därmed ökar paradoxalt trovärdigheten i Wilders budskap. Islam präglas av hot och våld. Också i Europa.
Vi får heller inte glömma att det var genom exakt den här typen av hot och våld som fundamentalistiska partier använde i Weimarrepubliken för att nå makten. Man hotade tidningsredaktioner som skrev ofördelaktigt om deras ledare, och de flesta tidningar föll undan för hoten — så som tidningar lyder dem som hotar idag. Därmed undgick fundamentalisterna kritisk granskning och blev största parti i tyska parlamentet på 1930-talet.  
Våldets utövare får inte vinna på nytt. Som ett led i kampen för yttrandefriheten kommer den här bloggen att aktivt leta efter länkar där filmen finns att se på internet. Och jag rekommenderar alla läsare att se den här dokumentärfilmen: Ju fler som ser den, desto mindre makt låter vi hotens och våldets kolportörer få i dagens Europa.
Just nu finns den engelska versionen att se här: Fitna the movie. Se min recension Premiär för Geert Wilders film ”Fitna”. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen