UNT visar sin socialistiska sida

Det är dags att avslöja svenska tidningar som använder politiska beteckningen ”liberal” på ledarsidan, men som i sina värderingar är socialistiska. Det är ett otyg att exempelvis Dagens Nyheter och Upsala Nya Tidning uppfattas som liberala i den svenska debatten. De är inte liberala. De är socialistiska i olika grad.
Se bara på dagens ledare i Upsala Nya Tidning. Där talar man för en socialdemokratisk regering i Tyskland, understödd av miljöpartiet — och liberala FDP, Dags att damma av en gammal bekant?

 Det är egentligen ingen självklarhet att FDP, de tyska liberalerna, i varje läge måste stödja en kristdemokratisk regeringsbildning. Partiet har under tidigare perioder även regerat framgångsrikt tillsammans med socialdemokraterna. Samröre mellan liberala rörelser och konservativa och kristdemokratiska partier är ingen självklarhet. Tvärtom. Lika lite är det en självklarhet att SPD måste söka stöd vänsterut.

Man ser denna socialistiska koalition som en ”vitamininjektion”, och vill uppenbarligen att Angela Merkel ska tvingas bort från makten. Varför då? Varför vill UNT inte ha en regering som står för marknadsekonomi? I utrikesbevakningen avslöjar massmedierna sina sanna värderingar. UNT vill se socialism, men man vågar inte tala om det öppet i den svenska debatten. Men när det gäller Tyskland kan man inte låta bli att leka med sina sanna drömmar.
Jag tycker det är dags för medieredaktionerna att sluta fega. Tala om var ni står. Kom ut ur garderoberna! Erkänn att ni är socialister. Svensk samhällsdebatt blir så mycket bättre om olika aktörer kör med öppna kort. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen