Spegel, spegel säg vem som populärast är

Det händer inte särskilt mycket dessa dagar, därför får allehanda opinionsmätningar av politikers popularitet stort utrymme. Låt oss jämvföra dem. I DN/Synovate har 40 procent av svenska folket förtroende för statsminister Fredrik Reinfeldt, medan samma mätning ger 38 procent för oppositionsledaren Mona Sahlin. I USA visar Rasmussen att 37 procent av amerikanerna anser att president George W Bush gör ett bra jobb. Allt medan 42 procent enligt NBC/WSJ har en “positiv uppfattning” om förre presidenten Bill Clinton.
Intressant att de ligger så nära varandra, på ungefär samma nivå. Frågorna är ju visserligen lite olika ställda, det är ju lättare att få jakande svar på allmänt positiv uppfattning om någon som inte har makten och ansvaret, än att svara ja på om någon vid makten gör ett bra jobb. Men ändå. Så lika! (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen