Nu börjar Obama att granskas

Under de sista skälvande timmarna innan Hillary Clintons öde avgörs i Texas och Ohio har mainstreammedierna så smått börjat skärskåda Barack Obama, den kritiska granskning som är normalt för alla presidentkandidater som har en seriös chans att bli nominerad av sitt parti.
Hittills har de försök att ställa kritiska frågor till Obama-kampanjen snabbt försvunnit från nyhetssidorna, medan Clinton och McCain utsatts för ingående och även oseriös granskning.
Men nu börjar de kritiska frågorna till Obama tas på större allvar. Washington Post rapporterar idag i ‘Soft’ Press Sharpens Its Focus on Obama:

[Ser vi] slutet på den långa period då media har varit tillmötesgående med mannen som i praktiken kan säkra demokratiska partiets nominering i morgondagens primärval? Kommer medierna att förändra den miljö som i humorprogrammet “Saturday Night Live” beskrivs som att medierna “har fallit för Obama”? . . .
Det gav liten uppmärksamhet när nättidningen Politico rapporterade att Obama besökt Bernardine Dohrn och William Ayers, två [vänsterextremister] i 1960-talssekten Weather Underground group som var inblandad i två dussin bombdåd. Och frågan om Obamas samröre med [den misstänkte pengatvättaren Tony] Rezko försvann snabbt från mediernas intresse.
På samma sätt var mediernas omnämnande om [den radikale muslimske ledaren] Louis Farrakhans stöd till Obama sparsamma till dess programledaren Tim Russert ställde tuffa frågor till Obama om detta i förra veckans TV-debatt — och som resulterade i att vänsterbloggar angrep Russert för att ha gått för långt.

Ja, det verkar som att Clintons senaste reklamfilm också bidragit till att flera mediern nu börjar ställa annat än inställsamma frågor till Barack Obama. Han kan ju — faktiskt — bli president på riktigt, inte bara i en Hollywoodinspirerad fantasivärld. Det är ju på tiden att granskning inleds. Men kommer den inte ingång för sent för att rädda Hillary Clintons kampanj? Vi får se efter valvaka i Texas och Ohio i morgon natt. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen