LO missunnar arbetarna sänkt skatt

I  går presenterade LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin sitt förslag till facklig strategi inför LO-kongressen i juni. Där framgår att LO-styrelsen vill arbeta för avskaffande av jobbskatteavdraget. Lundby-Wedin menar att avdraget är orättvist eftersom pensionärer inte får del av det.
Dagens Industri skriver i ledare (ej online):

Det är anmärkningsvärt att Wanja Lundby-Wedin utan omsvep anser att skatten ska höjas för hennes arbetande medlemmar. De har fått ungefär en tusenlapp mer i månaden genom jobbskatteavdraget, betydligt mer än vad facket brukar kunna förhandla fram i lönehöjning.

Ja, LO-ledningen agerar inte som fackliga företrädare utan som socialdemokratiska oppositionspolitiker. Inte undra på att LO tappar tusentals medlemmar — i månaden! (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen