Hamas ansvariga för döda i Gaza och Israel

I svenska medier framstår det som att Israel — utan anledning — bombar bostäder i Gaza. Men den som vill ge en objektiv beskrivning av vad som händer måste börja med att tala om varför bostadsområden blivit ett militärt mål: Hamas avfyrar dödliga kassammissiler in över gränsen till Israel.
Snacka om feghet! Hamas militära milis gömmer sig bland kvinnor och barn.
Och ingen nation, inte heller Israel, kan stillatigande se på hur en granne attackerar den egna befolkningen med hundratals missiler i veckan.
Därför angriper Israel avfyringsramperna för Hamas missiler. Och eftersom Hamas placerat dem i bostadsområden, är det Hamas som gjort dessa bostadsområden till militära mål.
Till Reuters säger Ehud Barak, Israels försvarsminister och tidigare premiärminister för Labourparitet, Hamas responsible for civilian Gaza deaths:

Vi är inte glada över att civila drabbas i Gaza. Men Hamas och de som avfyrar missilerna mot Israel är ansvariga och de kommer att få betala priset.

Taktiken hos Hamas är densamma som Hizbollah använder och som illustrerats av satirtecknarna Cox & Forkum:

Det är den höjden av feghet att utnyttja barn som sköldar i strid. Och det är dessa typer som Dagens Nyheter och andra mainstreammedier så intensivt försvarar som föredöme.
En avvikande röst, finns i ledare i Norrköpings Tidningar, Hamas hatar inte bara judar: ”När civila palestinier dödas slår det tillbaka på Israel. Men dessa offer ingår också i Hamas smutsiga propagandaspel.” (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen