Fusk, fusk, fusk hos arbetsförmedlingen

Mona Sahlin talar alltmer om hur ”hårt” och ”kallt” det blivit i takt med att Försäkringskassa och andra myndigheter börjat kontrollera om bidragstagare verkligen har uppfyllt kraven för att få pengar. Det är som om Sahlin tycker det är oförskämt att inte kasta våra skattepengar efter dem som vill ha dom. Vad är det för sorts samhälle Sahlin vill ha? Ett roffarsamhälle där den som skriker högst får mest?
Under vintern har nya uppgifter kommit om att fusket är mer omfattande än man förut räknat med. I dag kommer nya uppgifter om att arbetssökande lurar Arbetsförmedlingen. I Var tredje söker inte anvisat jobb rapporterar SVT:

Vart tredje jobb som anvisas en arbetslös söks överhuvudtaget inte. Det visar en ny rapport gjord av Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering. Dessutom uppger 25 proc av de arbetslösa att de sökt anvisade jobb, trots att de inte gjort det.

Varför är det ”hårt” och ”kallt” att se till att bara de som uppfyller reglerna får stöd? Varför ska andra ha? Vore intressant att höra Mona Sahlins svar på den frågan. Själv tycker jag att det är rättvisa att alla behandlas lika — enligt reglerna. Ingen ska kunna gå runt reglerna och få bidrag man inte gjort rätt för.  (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen