Frankrike backar Blair som Europapresident

Om den nya EU-konstitutionen, kallad reformfördraget eller Lissabonfördraget, träder ikraft som planerat nästa år, ska en president utses för regeringschefernas europeiska råd. Spekulationerna om vem de 27 medlemsländerna ska utse till denna nya post är i full gång. Och mest spekuleras det om Tony Blair, Storbritanniens förre premiärminister.
Enligt Daily Mail ska nu Frankrikes president Nicolas Sarkozy slutit upp bakom Tony Blair, Sarkozy and Mandelson ’strike a deal to get top EU job for Blair’
Brittiske EU-kommissionären Peter Mandelson ska ha haft ett finger med i spelet, vilket är lite pikant eftersom Mandelson av nuvarande premiärministern Gordon Brown var en av dem som gick bakom hans rygg och såg till att Blair blev partiledare 1994 för labour. Mandelson kan alltså än en gång gått bakom partikamraten Browns rygg för Blairs skull. Politik är som alltid, politik… (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen