Dramatiker överger hjärndöd vänster

En av vår tids största dramatiker, amerikanen David Mamet, skriver i senaste Village Voice om hur han gått från att vara en ‘hjärndöd vänsterman’ till att läsa och gilla marknadsliberaler som Thomas Sowell och Milton Friedman.
Det berättar Per Gudmundson i SVD-bloggen, Dramatikern David Mamet överger ‘hjärndöd vänster’. Mamets artikel har fått stor internationell uppmärksamhet.
Brittiska Independent skriver: “Vänsterintellektuella i London och New York var säkert upprörda igårkväll sedan en av deras ledande och mest lojala ljus, David Mamet, avslöjat att han med åren alltmer uppskattar det som är konservativt.”
Se mer på temasida i New York Times: David Mamet, The Australian i Left slays its apostates och Mamet turns Right, The Guaridan i Exit, stage-right, Vänstermagasinet New Stateman i Death of a Liberal and other stories, Washington Times i No longer ‘brain-dead’, New Hampshire Union Leader i Andrew Klavan: Welcome to the right, Mr. Mamet.
Fler ur det svenska kulturlivet borde också komma ut! (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen