Clinton i kraftig ledning i Pennsylvania

Inför primärvalet i den sista stora delstaten, Pennsylvania, har Hillary Clinton haft ett visst övertag, men hennes ledning har vuxit kraftigt de senaste dagarna. Mätning utförd 15-16 mars från Public Policy Polling visar att hon leder med 56 procent mot bara 30 procent för Barack Obama.
Förklaringen är Obamas nära band till pastor Wright och hans högst kontroversiella åsikter.
Demokratiska väljarna i Pennsylvania kommer att ge ett viktigt besked om de fortfarande anser att Obama är en valbar presidentkandidat. Om Clinton vinner så här stort, kan det vara ett besked till de som sitter på den avgörande makten, ”superdelegaterna”, om att Obama inte är redo. Om Obama däremot gör som i tidigare delstater, tar in Clintons ledning och når ett jämt valresultat, då får superdelegaterna svårt att bortse från att Obama har flest folkvalda delegater. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen