Amerika på McCains sida om Irak

”En av fem blir ingen majoritet”, skriver Karl Rove i Wall Street Journal idag, Democrats Are Still Weak on Security.
Han syftar på att bara 18 procent av amerikanska folket i ny Gallup-mätning stöder ett omedelbart tillbakadragande av trupperna från Irak, det som både Hillary Clinton och Barack Obama lovar göra om de vinner Vita huset i november.
Två av tre anser att ”USA har en skyldighet att etablera en hygglig nivå av stabilitet och trygghet i Irak innan man drar tillbaka sina trupper”. Förklaringen är att ungefär lika många anser att det är troligt att al-Qaida skulle använda Irak som träningsplats inför kommande terrorattacker om USA lämnar landet. Karl Rove skriver:

För knappt ett år sedan ansåg de flesta att Irak skulle göra en republikansk valseger omöjlig i november. Men nu utgör frågan ett hot mot demokraternas försök att ta makten. För medan det amerikanska folket ser de positiva effekterna av motoffensiven, gör demokratiska partiet det inte.

När republikanska politiker debatterar med demokratiska om Irak, visar mätningar att 54 procent av väljarna håller med republikanerna och bara 37 procent håller med demokraterna.
Jag sa redan i Axess TV, Veckans debatt, i november förra året att Irak inte kommer att vara problem för republikanerna utan för demokraterna. Så ser det ut att bli, iallafall nu. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen