Bildt: “Vi syns mindre på barrikaderna med Hamas”

Just nu pågår riksdagens utrikespolitiska debatt där utrikesminister Carl Bildt avgivit regeringens utrikesdeklaration.
I debattrundan går utrikesministern igång på riktigt, när Urban Ahlin (s) kritiserat regeringen för att inte tala med terrororganisationen Hamas. Bildt svarar att regeringen har tätare relationer med palestinska myndigheten och Israel än någonsin tidigare, men det betyder “att vi syns mindre på barrikaderna med Hamas.”
Med andra ord: den här regeringen deltar i fredsarbetet medan vänstern står på gatorna tillsammans med mördare som ingen accepterar i seriösa fredsförhandlingar.
Bildt säger också att kärnvapenspridning är det största hotet inför framtiden, inte klimatfrågan. Vår generation slipper förmodligen att se effekterna av ett kärnvapenkrig, men våra barn kan tvingas uppleva det, sa utrikesministern som därmed tar avstånd från försvarsberedningen som i politiska korrekthetens namn ser klimatet som det största säkerhetspolitiska hotet.
Carl Bildt har ju självfallet rätt. Kärnvapen i den iranska regimens händer skulle inte bara påverka klimatet, utan döda miljontals människor när de attackerar väldens alla “otrogna” i en apokalyps i syfte att få 12:e imamen att stiga fram och skapa paradiset. Nog är kärnvapen i händerna på religiösa galningar värre än allt annat.
Se sammandrag av utrikesdebatterna 1975-2007. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen