Väntade segrar för Huckabee och Obama

Man ska inte dra alltför stora växlar på att Mike Huckabee vann över John McCain i Louisiana och Kansas, och Barack Obama över Hillary Clinton i nattens tre demokratiska primärval. Det var väntade segrar.
Huckabee har i praktiken ingen chans att ta in det försprång som McCain har i antal delegater. Dessutom vann McCain i Washington state.
Eftersom demokraterna har proportionella primärval fick Clinton en hel del delegater även om Obama vann i alla. Obama väntas vinna också nästa omgång den 12 februari. Vill Obama ta hem nomineringen måste han vinna i de återstående två stora delstaterna Texas och Ohio den 4 mars. Det är där Clinton tänker visa att hon är den samlande och valbara kandidaten.
Med superdelegaterna inräknade leder Hillary Clinton fortfarande med 1112 delegater mot Barack Obamas 1096. Men det är pinsamt för Clinton att utan dessa partibossars röster, leder Obama bland de folkligt utsedda delegaterna… (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen