Ställd mot väggen i Axess TV

Det hålls räfst och rättarting med politiska kommentatorer i Veckans Debatt i Axess TV i helgen: Två politiska experter mot väggen. Anders Hellner och jag får förklara hur vi i början av november (i just Axess TV) kunde tippa att John Edwards respektive Rudy Giuliani skulle vinna.
Det blir en diskussion med glimten i ögat om hur mycket man kan säga om framtiden.
– Egentligen borde man låta bli att spekulera om framtiden, men det är ju så förbaskat spännande, säger jag. Det blir en sammanvägning av det man läst av USA:s främsta kommentatorer, av fakta och av förhållanden som exempelvis vad opinionsmätningarna antyder.
Och i höstas var det nog få utöver John McCain själv som trodde att han skulle komma tillbaka efter det att hans kampanj föll ihop under sommaren 2007. Men han gav sig inte och han blev valrörelsens comeback-kid. Därmed trängde han ut den andre moderate republikanske kandidaten, Rudy Giuliani, vars valstrategi inte heller visade sig fungera.
Spekulationer är en del av det politiska samtalet. Utan dem skulle det bli väldigt trist. Själv har jag varit dålig på att göra reservationer, men på något sätt tar jag för givet att människor förstår att ingen kan se in i framtiden. Men det är rätt av Axess TV att belysa detta förhållande. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen