Socialdemokraterna sol-och-vårar småföretagarna igen

Det är en viss parodi över debattartikeln av två s-riksdagsmän som hyllar småföretagen och lovar bättre villkor. Hur många gånger har inte socialdemokratin ställt ut den här typen av löften, för att sedan göra exakt tvärtom — ytterligare dra åt tummskruvarna och förgöra företagarnas möjligheter att växa?
Nerikes Allehanda påminner i dagens ledare om när Mona Sahlin förra gången, som minister, lovade förenkla reglerna genom en så kallad Simplexgrupp som naturligtvis inte ledde till någonting positivt, Kan s engagera sig för de små företagen?

Om socialdemokraterna åter igen börjar tala om småföretag är det bra. Men för att småföretagen ska ha någon glädje av det måste orden omvandlas till lagförslag. Och steget mellan allmänna socialdemokratiska deklarationer om småföretag och konkreta förslag är långt. Väldigt långt.

Ja, vääääääligt långt.
Se också Borås Tidning, Dålig favorit i repris(Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen