Reinfeldts offensiv har startat

Vi som gillar politik har kunnat märka att vissa ministrar har slutat lämna walk over i samhällsdebatten, för att faktiskt börja tala om vad de tycker och varför regeringen fattar sina beslut. Expressen har kartlagt den nya offensiven, Titta, han snackar!

Sedan årsskiftet har Fredrik Reinfeldt gjort som företrädaren Göran Persson och tagit kommando över medierna. Och andra ministrar följer efter. Expressen kan i dag avslöja att den febrila aktiviteten på regeringskansliet inte är en slump. Det är en medveten strategi för att vinna det dagliga slaget om medierna, räta på ryggen och röka ut Mona Sahlin.

Det är ju inte en dag för tidigt. Men kartläggningen visar att det bara är några av ministrarna som höjt sin mediala profil. Varför? Alla ministrar måste ut och argumentera för regeringens värderingar, avsikter och inriktning.
Om man inte klarar den pressen borde man avgå och ge plats för någon annan som behärskar det som är politikers främsta uppgift — att engagera medborgarna i värderingsfrågor. Utarbetandet av detaljer och lagstiftning kan man överlåta åt hur grå och trista tjänstemän som helst, men presentationen av politiken måste göras av färgstarka, debattsugna och offensiva personer. Sätt fart! (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen