Polisen vägrar ingripa – igen

I Rödeby har vi sett hur polisen stått på ungdomsligisternas sida och struntar i att en familj under ett års tid utsatts för grova trakasserier. Polisen har helt enkelt legitimerat kriminaliteten genom att svara med en axelryckning på polisanmälningar. Pappan i familjen tvingades ta lagen i egna händer för att få stopp på våldshandlingarna mot familjen.
Nu händer samma sak utanför restaurangen Lilla Karachi i Gamla stan i Stockholm. Ett ligistgäng från syndikalisterna trakasserar och misshandlar personal och gäster på restaurangen. Polisanmälningarna har blivit många. Men vad gör polisen? Som i Rödeby — man skriver av anmälningarna, omedelbart.
Ska det måste sluta utanför Lilla Karachi som i Rödeby? Ska de trakasserade tvingas skjuta några syndikalistligister med hagelgevär för att polisen ska vakna?
Det är häpnadsväckande hur demoraliserad ordningsmakten är i Sverige. Man står på de kriminellas sida. Antagligen eftersom man inte vågar ingripa mot dem. Det är lättare att låga svenssons råka illa ut, än att vidta åtgärder mot ligisterna.
Detta är ännu ett fall som visar att medborgargarden blir ett allt mer attraktivt alternativ. Hederliga medborgare måste försvara sig själva mot buset, nu när Sverige saknar en poliskår som har mod, vilja och moral att sköta sitt jobb.
Se mer i Maria Abrahamssons rapportering i Svenska Dagbladet: Varenda anmälan skrivs av. (Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen