Muslimska kvinnor i England rasar mot biskopens stöd för sharialagar

Just nu intervjuas kvinnorättsaktivisten Diana Nammi i Sky News. Hon företräder The Iranian and Kurdish Women’s Rights Organisation i Storbritannien och berättar att man är chockad över att höra hur den engelska kyrkans högste företrädare förespråkar sharialagar i England.
Många kvinnor har flytt från Iran och andra muslimska länder för att slippa det systematiska förtryck som kvinnor utsätts för genom sharialagarna.
När programledaren frågar henne om det inte är stor skillnad på de sharialagar som ärkebiskopen Rowan Williams vill se tillämpade i England och de religiösa regler som tillämpas i Iran eller av talibanerna i Afghanistan, svarar hon att det inte är det: sharialagarna står för systematiskt förtryck varhelst de tillämpas.
Avgångskraven mot ärkebiskopen växer: Rowan Williams faces calls to resign rapporterar Daily Telegraph. Men ingen ärkebiskop i engelska statskyrkan har avgått under dess 1000 åriga historia, och bara drottningen kan sparka honom. Om protesterna fortsätter kan han ju dock självmant “pensionera” sig. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen