Avgångskraven växer mot Sharia-förespråkande biskop

Storbritanniens största kvällstidning The Sun har startat insamling för att kräva avgång för Rowan Williams, ärkebiskop av Canterbury som vill införa sharialagar i England, Arch enemy: Bash the Bishop (se bakgrund i förra inlägget och här).
Tidningens telefonväxel tog igår emot 15.000 samtal som ville att tidningen skulle kräva ärkebiskopens avgång. Kritiker ur många olika läger beskriver honom som naiv, dåraktig och farlig. Och The Sun går ett steg längre och anser att han är en fiende till det brittiska samhället.
I ledaren Rowan going skriver tidningen:

Från varje politiskt parti och från varje hörn av landet kommer fördömanden av hans idioti. Det krävs något alldeles extra när Labour, Konservativa och Liberaldemokrater finner varandra i samstämmighet.
Det är svårt att se hur ärkebiskopen ska kunna stanna på sitt jobb. Det är också svårt att förstå varför han skulle vilja det eftersom han känner sådan sympati för islam.

För egen del tycker jag det är ett friskhetstecken att så många reagerar så starkt. Det finns hopp om det brittiska samhället och dess försvar för individualism och frihet. Undrar vad som skulle hända om Svenska kyrkan gjorde samma sorts knäböjning inför sharialagarna? Skulle massmedierna kritisera förslag om att anta sharialagari Sverige? Jag är inte alls så säker. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen