McCain vinner över Obama om presidentval idag

Om USA höll presidentval nu i februari skulle republikanernas kandidat John McCain vinna Vita huset. Det visar två nya opinionsmätningar. Los Angeles Time publicerar mätning som ger McCain 44 procent av rösterna mot 42 för Obama. Om McCain ställs mot Clinton vinner han med 46 procent mot 40 (registrerade väljare tillfrågade 21-25 feb).
I en annan mätning publicerad av USA Today visar att McCain skulle vinna över Obama med 48 procent mot 47, och över Clinton med 50 procent mot 46 (troliga väljare tillfrågade 21-24 feb).
Det är alltså jämt. Visst kommer det att bli en tuff valrörelse. Och till skillnad från svensk medierapportering har John McCain kanske bättre chanser att vinna än demokraterna… (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen