Palestinska självmordsbombningar fortsätter

Så händer det som alltid inträffar när en fredsprocess inleds mellan Israel och palestinska företrädare – islamistiska fundamentalister trappar upp sitt våld genom att döda civila israeler. Internationel Herald Tribune rapporterar i Suicide bomber strikes southern Israel:

En av två självmordsbombare som kan ha tagit sig in i Israel via Egyptiska Sinai detonerade sin bomb i ett köpcentrum i Dimona i södra Israel på måndagen, och sjukvårdspersonal säger att han dödade en israelisk kvinna och skadade 11 andra. Den andra självmordsbombaren misslyckades att detonera sitt bombbälte och sköts ihjäl av polis på platsen, säger en poliskälla.

Hamas och andra islamistiska krafter vill inte se någon fred med Israel. Man vill utplåna Israel. Och ju närmare seriösa fredssamtal man kommer, desto värre blir deras våld i syfte att stoppa och blockera fred.
När ska Europa ta in detta faktum och sluta understödja Hamas och andra terrorgrupper? Bara genom att ta bort sina skygglappar och sluta falla för den palestinska propagandan kan ett klimat uppstå där våld inte lönar sig. Enligt Israel Project var detta det 29:e försöket till terrorattack i Israel under senaste året. Enligt IHT har Egypten arresterat ett dussintal palestinska milismän med vapen och bomber i Sinai sedan Hamas sprängde gränsen mellan Gaza och Egypten.
UPPDATERING: Jag har tagit bort Hamas ur rubriken. Förklaringen är att tidningen Haaretz rapporterar att Al-Asqa brigaden tagit på sig dådet, Dimona suicide bombers said to have infiltrated from Egypt. Och det betyder att det är en organisation som ingår i Fatah, dvs en organisation underlydande den ”moderate” palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Abbas förhandlar fred med ena handen, och dödar sin motpart med den andra. Och så undrar man varför freden dröjer…
 (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen