Växthuseffekten minskar antalet orkaner

Den stora nyheten här i Miami idag är ny forskning som visar att den globala uppvärmningen kommer att minska antalet orkaner över Florida och södra USA – inte som man tidigare trott öka dem. Oceanograferna Chunzai Wang och Sang-Ki Lee har studerat observationer från 1853 och funnit att vid varmare vatten ökar sidvindarna. Just denna form av vindar motverkar bildandet av orkaner. Studien kommer i veckan att publiceras i vetenskaplig tidskrift, men Minami Herald har den på förstasidan idag, och nyheten har toppat lokala etermedier här, Global warming might keep hurricanes away from U.S..
Deras studier bekräftar det jag tagit upp tidigare: naturens ekosystem är så komplext att vi människor bara börjat förstå. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen