Vad har MUF gemensamt med v och mp?

De unga moderaternas ordförande Niklas Wykman kräver i en stor intervju i Svenska Dagbladet att svenskarna ska få folkomrösta om EU.s nya (konstitutions)fördrag. 

I höstas bytte ungdomsförbundet åsikt, och säger numera nej till euron. Den gemensamma valutan är ”ingen frihetsidé” utan ”ett maktprojekt från Bryssel”, heter det. Muf gillar heller inte EU:s nya fördrag.
–Det är klart att det behövs ett nytt fördrag, med en massa nya medlemsländer. Men EU:s makt måste avgränsas. Med det här fördraget, vad folk än säger, så utökas EU:s makt.
Hur ser du på att folkomrösta om fördraget?
–Det skulle vara bra, ett tillfälle att prata om Sveriges internationella engagemang. Jag kan inte ens föreställa mig hur man kan tro att människor inte kan avgöra en sådan här sak.

Ja, och mot det liggande socialistiskt/gaullistiska fördraget som inte sätter några gränser för Bryssels makt, borde ett annat förslag ställas, ett liberalt och federalistiskt som sätter tydliga gränser för Bryssel och skyddar medlemsländernas självbestämmande.
Det är intressant att se vilka som vågar stå upp mot det politiska etablissemanget om EU, för det finns inget som etablissemanget tycker mer illa om än att kritisera EU – denna union som bjuder på arvoden, resor, flärd och internationellt umgänge för den stackars svenska eliten. Det är därför Sverige är tyst som en mus i europasammanhang. Man sitter med vid bordet, men inte för att framföra svenska ståndpunkter. Nej inte ska man ”bråka”, man uttrycker inga som helst åsikter om de rent vanvettiga inslagen i EU, som flyttkarusellen mellan Bryssel och Strasbourg.
Att hela den politiska skalan finns representerad i kritiken mot hur EU fungerar är bra. Europatanken är god, men den missbrukas något fruktansvärt av en politisk elit som avskärmar sig från folken. Det är utmärkt att MUF tar upp detta perspektiv.
(Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen