Skolpolitisk offensiv av Björklund

På ett viktigt område sköter sig Alliansregeringen förträffligt, både till innehåll och framför allt när det gäller att kommunicera vad man håller på med i Rosenbad: skolan.
Om alla statsråd, inklusive statsministern, arbetade lika offensivt utåt mot regeringens uppdragsgivare – svenska folket – då hade regeringen varit i en annan opinionsmässig situation.
Utbildningsminister Jan Björklunds tydliga, härligt glasklara besked på presskonferens igår, Skriftliga omdömen i höst, visar att regeringen tar barnens och ungdomarnas framtid på allvar. Man sätter ner foten och säger att kunskap är viktigast. Flumskolan är död. Genom betyg/omdömen  sätts kunskapsinhämtningen i centrum, något som är helt centralt.
Och Björklund gör det även om han vet att oppositionen går till storms mot regeringens förslag. Men det är just så man vinner svenska folket – genom att stå upp för sina värderingar, försvara och förklara dem.
Det är något helt annat än att försöka släta över värderingsskillnader mellan borgerligt och socialistiskt, så som nya moderaterna gjort i fråga efter fråga, i försök att ta udden av debatten om skillnader och på det sättet vinna väljare. Men den vägen fungerar inte. Opinionen vinns genom offensiva och tydliga besked byggda på övertygelse, inte genom att smyga undan och försöka undgå konfrontation med vänstern.   (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen