McCain själv förvånad över stöd

Allt tycks gå John McCains väg i Florida inför morgondagens republikanska primärval. McCain är känd för att inte gå i partiets ledband och möts därför med misstänksamhet bland partiaktiva och partiledning. Det är inte många dagar sedan McCains 95-åriga mamma klagade på att republikanska etablissemanget inte gav McCain något erkännande för allt han gjort.
Men nu flockas politiskt valda republikaner kring McCain, inte minst i Florida. Det rapporterar NBC/New York Times i Maverick McCain gains mainstream support.
En förklaring är att Rudy Giuliani inte ser ut att kunna konkurrera om vinsten i Florida. Så det står mellan Mitt Romney och McCain. Det gör att Giuliani-supportrar nu byter till McCain. När exempelvis Floridas mycket populäre guvernör oväntat backade upp McCain i helgen talade han om att John McCain hade de bästa chanserna att vinna Vita huset i höst.
Kampanjen börjar nu handla om vem som verkligen kan vinna. Och då har McCain goda chanser, just eftersom han uppfattas som en maverick, en självständig politiker som fattar sina egna beslut. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen