Hillary Clinton agerar som en argbigga

Medierna har fallit pladdask för Barack Obama. Han får mängder med positiv bevakning i amerikanska tidningar och TV efter segern i Iowa. För Hillary Clinton är det tvärtom. Hon blir allt hårdare granskad och betraktas som en förlorare. Titta bara på de här omslagen från två kommande veckomagasin (“Clinton-klanens fall” och “Tiden för förändring har kommit”).
Inte heller opinionsmätningarna går Clintons väg. En ny mätning från Rasmussen visar att Obama tagit en klar ledning över henne i New Hampshire som går till val på tisdag: 37-27 procent.
Hon leder fortfarande de nationella mätningarna, från samma institut med 38-26 procent, men ledningen krymper snabbt. Frågan är vad Clinton ska göra för att vända opinionen till sin fördel.
Under gårdagskvällens TV-debatt mellan demokratiska partiets presidentkandidater visade hon upp en aggressiv sida som knappast kommer att hjälpa henne. ABC News politiske reporter skriver i att Hillary Clinton blev arg

Ärligt talat begrep jag inte riktigt vad hon menade. Men jag förstod att hon blev arg. Inte så mycket angående någon sakfråga, som om det faktum att Obama är på väg att vinna över henne.

På YouTube kan man redan se repliken på 1 minut från debatten där Clinton blir arg:

Detta kan vara Hillary Clintons “Howard Dean-ögonblick”, stunden i TV då han gjorde bort sig genom ett primalskrik från talarstolen efter hans förlust i Iowa 2004 och därmed bekräftade att han var en förlorare olämplig att bli president.
Om inte Clinton snabbt hittar ett sätt att återskapa sin värdighet och på ett sakligt sätt kontra Obamas budskap om hopp, spelar det ingen roll att hon har den mest väloljade valmaskinen någonsin. Då kommer Clinton-maskinen att åka på sin första förlust på nationella scenen med dunder och brak. Clinton är riktigt illa ute just nu. (Andra intressanta bloggar om: USA)

Rulla till toppen