Jag agerar i utskottet: EU har tappat kontrollen

Fusket och bedrägerierna med EU-bidrag har nått en ny rekordnivå på 5.6 procent felanvändning enligt Europeiska revisionsrättens årsrapport. Det betyder att över 150 miljarder kronor kan ha försvunnit i korruption eller svarta hål under förra året.

Under budgetutskottets utfrågning av budgetkommissionären Johannes Hahn kritiserade jag kommissionens hållning. Se min kritiska kommentar under sammanträdet:

Problemet är den överdimensionerade EU-budgeten. Desto större budgeten är, desto större är risken för svinn och bedrägerier. Sverigedemokraterna varnade för just detta när långtidsbudgeten och Coronafonden godkändes.

EU:s budget blir större och större vilket ökar trycket att spendera. Då hänger inte kontrollmekanismerna med. EU:s skulder har nästan fördubblats på två år.

Skulderna uppgår nu till över 5000 miljarder kronor. Kommissionen vill lösa detta genom att ta nya skuldförbindelser för att återbetala de gamla skulderna. Det är så man skapar en evig lånecykel. Det här är en oacceptabel utveckling som måste stoppas omedelbart.

Vi har skuldsatt kommande generationer och miljarder delas ut till bluffprojekt. Vi sverigedemokrater kommer göra vårt yttersta för att stoppa detta och skydda skattebetalarnas pengar. Som ledamot av budgetkontrollutskottet kommer jag arbeta för att stärka kontrollerna på plats.

Men det räcker inte att täta läckorna.

Alla svenska partier måste göra gemensam sak för att vända utvecklingen. Hundratals miljarder kan inte få fortsätta försvinna varje år. Det mest effektiva sättet är att hålla emot när kraven på nya budgetökningar och ytterligare miljardinbetalningar kommer.

Rulla till toppen