Den breda mittens tid är förbi

I debattartikel diskuterar Charlie Weimers, Beatrice Timgren och jag våra förhoppningar om att en ny högermajoritet ska kunna ta form i Europaparlamentet.

Det är i Europaportalen vi skriver:

Under hösten kommer Sverigedemokraterna prioritera att säkra den yttre gränsen och stödet till Ukraina samt arbeta för att minska otryggheten på våra gator. Vi kommer sträva efter partigruppsöverskridande överenskommelser för att främja dessa prioriteringar.

Högern gick framåt i valet till Europaparlamentet, och har nu majoritet i nästan alla utskott samt i plenum. Vi som utgör den nya majoriteten, till höger om mitten, har ett ansvar att minska invandringen, stoppa spridningen av islamism, motverka centraliseringen av makt och leverera säkra gator genom att säkra den yttre gränsen. 

Den nya majoriteten borde arbeta för att parlamentet ska prioritera de som måste göra skäl för sin lön istället för skattebefriade eurokrater i Bryssel. Tillsammans med likasinnade partier kommer vi föreslå pragmatiska lösningar och hoppas att moderater, kristdemokrater och liberaler tar vår utsträckta hand. Det vore tragiskt om dessa partier fortsätter gör upp med socialdemokrater och gröna. Den breda mittens lösningar har prövats med splittring och osäkerhet som resultat.

Otrygghet, gängkrig och importerade konflikter har fått fäste på vår kontinent. Islamism och auktoritära krafter växer och frodas. År av vänsterliberala utopier med stöd av borgerligheten skapade problemen. Denna utveckling kommer Sverigedemokraterna arbeta för att bryta genom ett stärkt regelverk som säkrar att EU-medel inte fortsätter finansiera islamistiska organisationer. 

För första gången har Sverigedemokraterna en vice ordförande i utskottet som behandlar gräns- och migrationsfrågor. Vi kommer använda vårt ökade inflytande för att trycka på kommissionen att bistå medlemsstater som bygger gränsbarriärer.  Beslutsfattare i Europa ser nu mer positivt på förslag om att förlägga hela asylprocessen till säkra tredje länder utanför Europa och ökad återvandring genom ett nytt återvändandedirektiv och villkorat bistånd med återvändandeavtal. Att stora EU-länder öppnat för dessa och andra innovativa idéer för att få slut på migrationskaoset visar att vårt arbete haft effekt. 

I nära samarbete med våra nordiska systerpartier kommer vi arbeta för att motverka ökningar av EU-avgiften, stoppa ny skuldfinansiering samt förhindra införandet av nya EU-skatter. Därutöver kommer Sverigedemokraterna under hösten att föreslå besparingar på mer än 600 miljarder kronor i nästa års EU-budget. 

I tider av krig behöver Europa prioritera och vi har inte råd med slösaktiga och korruptionsdrivande omfördelningsprogram. Svenska skattebetalare måste värnas och stödet till Ukraina säkras. 

Den viktigaste plånboksfrågan under denna mandatperiod är implementeringen av klimatpakten. EU måste ställa om från utopi till realism, och exempelvis måste EU-förbudet mot förbränningsmotorer rivas upp. Den gröna omställningen måste verklighetsanpassas för att minska bördan för svenska industrier och vår ekonomi. 

En ny högermajoritet har möjlighet att leverera allt detta, men för att ställa om från utopi till realism krävs ledarskap och politisk vilja. Det kommer vi fortsätta leverera.

Rulla till toppen