Förbereder nya mandatperioden

Vi förbereder nya mandatperioden i Europaparlamentet 2024-29, den svenska SD-delegationen. Som nyvalda har Beatrice Timgren och jag en hel del att sätta oss in i, inte minst lära känna den nya arbetsplatsens enorma kontorskomplex i Bryssel. På bilden besöker vi en av de trevligare platserna, en takterrass på byggnaden där SD hittills haft sina kontor.

Det mesta står i flyttkartonger. Förhandlingar pågår om var ECR-gruppen – och därmed SD-delegationen – ska sitta. Förhandlingar som Charlie Weimers så som delegationsledare sköter.

Mycket organisatoriskt arbete pågår, exempelvis om vilka nya partier som ska antas till den europeiska konservativa reformgruppen ECR. Hittills har vi antagit flera nya partier och ledamöter som gör gruppen till den tredje största, efter borgerliga EPP och socialdemokratiska S&D.

Formellt tillträder vi nyvalda först den 16 juli, då konstituerande session efter EU-valet hålls i Strasbourg.

Rulla till toppen