Veckans citat

Några ord ur nyhetsflödet. . .

Är det inte dags att starta debatt om hur förluster i offentlig välfärd kan undvikas?

NIMA SANANDAJI om vinster i välfärden i ny ECEPR-rapport

Lika föredömligt som public servicebolagen närmar sig frågor om nazismens brott mot mänskligheten, lika ofta tenderar SVT att trassla in sig i märkliga resonemang, relativiseringar och rena felaktigheter när kommunismens grymhet skall skildras. Att inslaget överhuvudtaget sändes visar hur låga kunskaperna om kommunismens brott är inom SVT. Det är ett allvarligt underbetyg för ett public servicebolag.

NYA WERMLANDS-TIDNINGEN i ledare om TV-dokumentär där svältkatastrofen i Ukraina avhandlas och Stalins roll marginaliseras

Sydsvenskan blåste efter Almedalsveckan upp det faktum att författaren Ann Heberlein framträdde på Sverigedemokraternas scen. Som om detta var en skandal. Det var det inte. Om det säger något om Heberlein, som kandiderar till riksdagen för Moderaterna i valet 2018, så är det väl att hon är modig nog att tänka själv i stället för att gömma sig bakom fasader.

CAROLIN DAHLMAN i ledare i Kristianstadsbladet

Och den här vresiga, grälsjuka, misstrogna stämningen är ett varningstecken. Den kortsluter konstruktiva samtal och skapar nidbilder. Den fräter hål i själva samhällsgrunden. Och den är dessutom förbannat trist.

JOHAN HAKELIUS i ledarkolumn i Fokus om debattklimatet där man blockerar och bojkottar snarare än samtalar

Rulla till toppen