DN skuldbelägger skjutna politiker

Republikanska kongressledamöter och deras medarbetare blev beskjutna i Washington DC idag. Gärningsmannen var vänsteraktivist och valarbetare åt demokraten Bernie Sanders. Innan han började skjuta sa han att han skulle ”döda så många republikaner som möjligt”.
Detta är ett terrordåd mot den amerikanska demokratin.
Men svenska medier förnekar sig inte. Den så kallade journalisten Martin Gelin har omedelbart gått ut med att de som blivit beskjutna, republikanerna, kommer att utnyttja detta i ondskefulla ärenden.
Dagens Nyheter attackerar offren för våldet. Det är samma retorik som propagandaminister Joseph Goebbels använde mot hans motståndare: Angrip dem som utsätts för orättfärdiga våldsdåd.  
Det är vidrigt hur extremistiska vissa medieredaktioner blivit. De har kastat demokratin och människovärdet överbord. Allt som räknas är att attackera meningsmotståndare som inte är vänster.
Talmannen Paul Ryan höll nyss ett tal som demokraternas Nancy Pelosi  helt och fullt ställde sig bakom. Temat var att vi står upp för demokrati och vi håller samman om detta mål. Vi står upp mot dem som hatar.
Men DN är kvicka att attackera dem som blivit beskjutna och misstänkliggör dem.
Det är medierna i väst som driver fram hatat i våra samhällen. De rapporterar inte. De hatar.
Frågan är hur demokratin ska kunna överleva när medieorganisationer intar diktaturers hatfyllda mentalitet om att krossa dem man ogillar, istället för att sakligt rapportera olika ståndpunkter inför allmänheten.
Här gör journalister sällskap med så kallade komiker. De är en annan uppmärksamhetstörstande grupp som gör vad som helst för att synas och väcka uppseende. Nyligen publicerade en ”komiker” som arbetat åt bland annat CNN, denna bild, där hon ”skämtade” om att ha halshuggit president Donald Trump.
Hur länge ska dessa hatfyllda dårar få styra kommunikationen i våra samhällen?

Rulla till toppen