CNN avslöjad i dold inspelning: inga bevis finns mot Trump

Det är tragikomiskt, men för att allmänheten ska få veta hur medieredaktioner arbetar måste de utsättas för mediala kupper som dold inspelning.
TV-kanalen CNN har en extremt negativ bevakning av president Trump och tar varje chans att lyfta ”misstankar” om Rysslandskopplingar genom anonyma tips och långsökta scenarior. Sådant som svenska journalister går på och rapporterar vidare.
Men nu har CNN-producenter och CNN:s ledning avslöjats med vad det handlar om: tittarsiffror. I en video som lagts upp på YouTube med CNN-producenten John Bonifield framgår att CNN vet att anklagelserna mot Trump är… ”bullshit”. Man vet att det inte finns några som helst bevis på ”misstankarna”. Men man fortsätter ändå fylla ”nyhets”-rapporteringen med antydningar om en stor skandal. Dels därför att man är emot Trump, dels därför att det ger bra tittarsiffror.
YouTube-videon har på mindre än två dygn haft nära två miljoner visningar: CNN Producer Says Russia Narrative “bullsh*t”
I en kommentar till pr-organisationen Veritas säger den konservative aktivisten James O’Keefe:
– Att inte rapportera fakta utan istället göra vinklingar för att nå högre tittarsiffror är just sådant som definierar fejknyheter.

Rulla till toppen