Amerikanerna mer nöjda med Trump

Pessimismen i USA har halverats. Är det sant? Ja, så sant opinionsmätningar nu har rätt…
Det skrivs en mängd skit om amerikanske presidenten nu när han bott i Vita huset i 100 dagar. Min kommentar till allt negativt som sägs och skrivs visar jag bara denna graf. Det är en sammanvägning av en stor mängd institut och mätningar om hur amerikanska folket tycker. Går landet i rätt riktning eller åt fel håll?

Här framgår tydligt att folket trivs bättre med Trump än med Obama i Vita huset. Visserligen överväger ännu pessimismen, 55 procent tycker USA går åt fel håll. Men pessimismen har halverats sedan april förra året.
Då tyckte 66 procent att landet gick åt fel håll, medan 27 procent ansåg landet på rätt väg. Då var gapet däremellan 40 procentenheter. Nu i april, enligt sammanvägning av stor mängd mätningar av RealClearPolitics, anser 55 procent att landet går åt fel håll, medan 34 anser det vara på rätt väg. Gapet har halverats till 21 procentenheter.
TV4 och andra svenska medier som vräker ut inslag om hur impopulär Trump är, ägnar sig åt falska nyheter. De har ingenting på fötterna annat än vänsterpropaganda.
I bästa fall kan man säga att de är djupt okunniga, när de jämför med historiska mätningar av tidigare nya presidenter. De brukade få ett stort skutt uppåt i popularitetsmätningar efter valseger. Men USA är nu så polariserat att någon sådan effekt inte är att räkna med för någon politiker.
Det viktiga är att behålla sin egen väljarbas. Mer kan man inte räkna med. Och Trump ligger bra till bland de väljare som valde honom. Det är dem han inte får förlora. Så länge han inte förlorar deras stöd, har han så bra opinionsstöd en politiker i dagens klimat kan räkna med.
Jag ska för rättvisans skull tillägga att Sveriges Radios Studio Ett hade en balanserad rapportering igår: Trumps första 100 dagar. Blir alltid överraskad när mainstreammedia lyckas vara balanserad.

Rulla till toppen