Brinner julgranen?

Ekonomen Tino Sanandaji är en av få som vågat framföra fakta i flyktingkrisens spår. Hans medverkan i olika utfrågningar och paneler har blivit uppmärksammade (ja, inte i medierna naturligtvis, men på YouTube, i Facebook och andra platser som inte kulturvänstern kontrollerar och censurerar).
Han har nu samlat sina djupa kunskaper och tagit steget från mottagande till vad som ska hända sen: bokens fokus riktas mot nästa stora problem, att integrera alla de invandrare som Sverige redan tagit emot. Därför är titeln Massutmaningen.
Jag gissar att han kommer att krossa klyschor och plattityder, och har därför beställt boken via hans hemsida (länken ovan).
Ett tecken på att det blir en uppfriskande uppgörelse med gamla dogmer är julkortet han lagt upp i bloggen och som citerar två svenska statsministrar:
Det goda hemmet känner icke till några priviligierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ene ner på den andre. Där försöker ingen skaffa sig fördelar på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete och hjälpsamhet.
PER ALBIN HANSSON, 1928
I vårt land har vi nu börjat använda ord för att beskriva vad Sverige är utsatt för, och jag har förstått att vi lever i kollaps. Allt har slutat fungera. Vad betyder ord i vår tid? Jag har ägnat några veckor åt att träffa folk och frågat dem, i detta kollapsens land, hur julhelgen var: Hur var det att fira jul i kollaps? Brann granen? Tog maten slut? Ramlade huset ihop före ni kom in genom dörren?
FREDRIK REINFELDT, 2016
Snacka om skillnad i tyngd, allvar, moral och insikt om vad verkligheten behöver.

Rulla till toppen