Vinnare och förlorare i vicepresidentdebatten

Washington Post är en stark Clinton-supporter, men tidningen tvekar inte att utnämna Donald Trumps vicepresidentkandidat Mike Pence, guvernör i Indiana, som segrare i nattens debatt, Winners and losers from the vice-presidential debate.

Från första början var Mike Pence den mest trygge på scenen. Han vände sig direkt till kameran när han svarade på frågor och gjorde klart att han förstod att den viktigaste publiken inte fanns i rummet utan tittade på TV. Pence var lugn, cool och samlad genom hela debatten, i stark kontrast till snabbpratande och nervöse motståndaren.

Tidningen konstaterar att Mike Pence gled undan demokraten Tim Kaines attacker och började framstå som en tänkbar republikansk presidentkandidat om 4 eller 8 år. Oavsett hur det går för Trump har Pence presenterat sig på den stora nationella scenen för republikanska partiet och amerikanska folket.
Om Hillary Clintons vice är Washington Post betydligt mindre smickrande.

Någon måste sagt till senatorn från Virginia att han måste vara på hugget och alltid attackera. Det fungerade inte. Han pratade för fort och riktade så många attacker mot Trump i varje replik att det blev omöjligt att ta till sig någon av anklagelserna. Han avbröt ständigt motståndaren, och han framstod inte i god dager.

Vicepresidenterna avgör aldrig val, men Donald Trumps val av vice säger ju något om honom och hans ledarskap. Att välja en stark, trygg och erfaren vice tyder på att Trump inte omger sig med svaga ja-sägare som rådgivare, utan kunnigt folk. Om politik kan Mike Pence mer än Donald Trump. Men Trump utsåg honom ändå.
UPPDATERING: ANDRA RÖSTER OM DEBATTEN:
“Min tolkning: debatten vanns av Pence — han visade att mindre kan vara mer — Kaine såg övertänd ut, medan Pence var lugn och trovärdig.”
Edward Mejia Davis, producent i CNN
“Denna debatt — värdigt försvar av status quo mot detaljfria krav på förnyelse — visar hur republikanerna kan trumpifiera över Hillary Clinton 2016.”
David Rennie, korrespondent i The Economist
“Jag förstår hur denna debatt kan få republikaner att önska att de nominerat Pence.”
Ezra Klein, grundare av nyhetssiten Vox
”[Pence] var mycket effektiv, särskilt för republikanska väljare som sökte tillförsikt.”
Andrew Sullivan, bloggar för New York magazine

Rulla till toppen