‘Hillary Clinton den värste krigshetsaren’

Det är sällan man hör det, så det måste rapporteras här i bloggen. Under veckomagasinet ”Dateline London” i BBC i helgen, där en panel med utrikeskorrespondenter från olika delar av världen medverkar, framförde den algerisk-franska journalisten Nabila Ramdani, till alltmer högljudda protester från kollegorna runt bordet, varför det inte stämmer att Donald Trump är ”det största hotet mot världen”, som de andra journalisterna var rörande överens om:

– Nej, det stämmer inte. Hillary Clinton kan bli ett mycket värre hot mot stabiliteten och säkerheten i världen än Donald Trump. Hans utrikespolitik är klar. Han vill återgå till en form av republikansk isolationism, medan Clinton är en krigshetsare som kommer att fortsätta Obamas aggressiva drönarattacker och reta upp Putin. Hon fick Obama att invadera Libyen, vilket ledde till mordet på den amerikanske ambassadören.

Att de andra journalisterna nästan började skrika för att tysta henne, gav en god illustration på hur groteskt vinklad journalistkåren numera är. De kan inte längre ens diskutera om någonting, de ska köra ner sin egen privata uppfattning i halsen på tittare och läsare. De är inte längre journalister utan borde bli kallade det som de är: propagandister.

Rulla till toppen