Donald Trump ökar bland latinoväljare

Medierna ger en grotesk bild av Donald Trump. Man visar ständigt bilder där han grimaserar, något som inte sker i lika hög grad med andra politiker. Trump utmålas som rasist, inte minst därför att han vill bygga en mur mot Mexiko.
Så, vad händer i verkligheten i det amerikanska valet? Jo, Donald Trump vinner ökat stöd bland latinamerikanska väljare, den största minoriteten i USA.
När vallokalsundersökning i Nevada indikerade att Trump vunnit 46 procent av väljarna ur denna grupp var medierna snabba i att tala om att det måste vara fel på mätningen. Men kan man avvisa en sammanvägning av över en miljon väljare, frågar Lili Gil Valletta i Fox News, Big data reports Latino support for Trump on the rise at 37 percent:

Baserad på en omfattande analys har 37 procent av latinska medborgare en positiv syn på Trump, medan Clinton har det bland 41 procent. Överraskande nog har båda kandidater samma andel av dem som har negativ uppfattning, 38 procent vardera. Detta visar att latinoväljare inte per automatik är demokrater och självklara motståndare till Trump. När allt kommer omkring betraktar sig över 50 procent som oberoende.


(gröna= positiv bild av kandidaten, röda= negativ uppfattning)
Medan latinamerikanska intresseorganisationer, de som tillhör etablissemangen, uttalar sig mot Trump tycks det som att de enskilda väljarna gör en annan bedömning av Donald Trump. Den allt mer omtalade analysen om att det finns en obeskrivligt påtaglig ilska i väljarkåren i USA och västvärlden tycks också gälla spansktalande. Och Trump tycks vara den som fångar upp stämning också i den största minoritetsgruppen.
Ingen kan förneka att Trump verkar bli ett allt mer spännande fenomen i vår tid.

Rulla till toppen