Britterna tog ett klokt beslut

Brittiska folket valde igår att lämna EU. Det var ett klokt beslut. EU-projektet har i 15 år varit på fel spår, med allt hårdare centralism samtidigt som makthavarna i Bryssel inte utsätts för demokratisk prövning.
Självfallet hade det varit bättre om en grundläggande omstrukturering av unionen kunnat ske i mer ordnade former, men när eliterna vägrar lyssna och sätter sig över opinionen finns inget annat val än att riva ner för att kunna bygga nytt.
Att Europa nu står inför en kaosartad situation beror uteslutande på att detta etablissemang ansett sig ha rätt att göra vad de vill utan de europeiska folkens godkännande. Deras agerande har varit huvudlöst, ansvarslöst och skadat Europa.
Nu har de fått sin dom.
Och nu gäller det att bygga en ny europeisk gemenskap, som respekterar folkviljan och som håller fast vid principerna för ett mellanstatligt samarbete där ingen nomenklatura kan försöka ta över makten och skjuta väljarna åt sidan.
Se mer: Europa kan börja andas igen.

Rulla till toppen