Mord och våld ökar dramatiskt i USA

Sedan Barack Obama ställt sig bakom kritik mot polisen har antalet mord i USA ökat dramatiskt. Vänstertidningen New York Times rapporterar i Homicide Rates Jump in Many Major U.S. Cities, New Data Shows:

[N]y statistik som offentliggjordes i fredags visar att antalet mord stiger kraftigt i mer än 20 städer.

I Chicago har antalet mord ökat med 70 procent mellan första kvartalet 2015 och första kvartalet 2016. I Las Vegas med 82 procent och i Dallas med 73 procent.
FBI-chefen James Comey ser orsaken i att polis inte längre vågar ingripa mot kriminella, eftersom polisen ofta filmas med mobiltelefoner och ingripanden kritiseras i efterhand. Det har gjort att polisen slutar ingripa mot våld och drar sig tillbaka.
Tilläggas kan att Obamas sågning av polisen inneburit att ordningsmakten i USA inte längre har något politiskt stöd för att upprätthålla lag och ordning. Resultatet av denna vänsterextrema, ja rent av anarkistiska, hållningen syns nu i blodiga siffror.
Detta blir Obamas eftermäle: ett land i upplösning, där rasmotsättningar ökar och sammanhållningen eroderar vilket resulterar i att våldet eskalerar. Hans vinnande valparoll 2008 – ”Yes We Can” – har fått en helt annan innebörd: ja, vi kan mörda och komma undan med det!
Obama tar nya steg i denna riktning genom att anse det stigmatiserande att kalla mördare och våltäktsmän för ”kriminella”. Det rapporterar New York Post i Obama doesn’t think rapists, armed robbers, drug dealers are ‘criminals’:

Enligt Obama-administrationen ska kriminella nu beskrivas som ”juridiskt involverade individer”. [Skälet är att] svart kriminalitet är högre än vit kriminalitet, vilket betyder att svarta i högre grad utpekas som kriminella vilket kränker svarta.

Det sätt som vänsteraktivister och medievänstern blundar för kriminellas brutalitet och den sorg och ilska som detta genererar håller på att förgöra västvärlden. Detta är en viktig orsak till att Donald Trump har goda möjligheter att vinna presidentvalet. Folk är trötta på politiker som står på kriminalitetens sida.
Det gäller också i Sverige, men Barack Obama är i en klass för sig.
Se mer: National Review i FBI Director Sees Alarming Spike In Murder Rate, Fox News i Krauthammer: Spike in murder rates no coincidence (video), New York Magazine i The Murder Rate in Chicago Spike

Rulla till toppen