Kriget mot polisen och rättsstaten

Det pågår ett inbördeskrig i Sverige. Mellan polisen och kriminella. Allt medan politiker lutar sig tillbaka och struntar i att landet går mot laglöshet. Här är fyra artiklar publicerade de tre senaste dagarna från fyra olika håll i landet. Attackerna sker ingalunda enbart i storstadsförorter.
SR-Kronoberg rapporterar Ny stenkastning mot polisen:

För andra kvällen i rad utsattes polisen för stenkastning vid Araby Park Arena i Växjö. Poliserna stod utanför arenan när en grupp ungdomar började kasta stenar och flaskor mot dem. Ingen greps.

Expressen skriver i Två polisbilar fick däcken sönderskurna:

Sent på fredagskvällen fick två polisbilar däck sönderskurna i samband med en sökinsats i ett skogsområde utanför Karlstad.
– Det är allvarligt. Om vi hade behövt åka därifrån under en utryckning så är det absolut inte bra. Vi blir ju hindrade när sådant här händer.
Ingen har gripits för sabotaget.

P4 rapporterar i Polis skadad i stenkastning:

En polisman skadades i natt efter att ett gäng unga personer kastat sten mot poliser i centrala Gislaved. Polisen larmades till platsen vid tretiden i natt eftersom flera personer gick och sparkade på bilar, och när patrullerna kom dit började gänget kasta sten på dem.

Aftonbladet skriver i Här attackeras polisen:

Polisens egna filmer visar hur den vardagen kan se ut. Ett av klippen visar hur en polisman tvingas fly mot säkerhet. Det är först när polisen avlossar varningsskott som angriparna skingras. (…) Enligt en källa med insyn fanns det flera misstänkta i ärendet men förundersökningen lades ned.
– Situationerna är livsfarliga, säger Stockholmspolisen.

Och detta är bara några händelser som nått riksmedier. Hur länge ska detta få fortgå? Vill vi ha mer av denna anarki? Eller ska de insatser sättas in som krävs för att kväsa de krafter som vill skapa laglöshet och tvinga svenska rättsstaten till kapitulation?

Rulla till toppen