Kurt Russell – en förnuftig röst i Hollywood

Alla ”kulturarbetare” är inte vänster. Det är nästan befriande att höra Kurt Russell när han försöker tala lite förnuft med en kändisjournalist som intervjuar honom om ny film av Quentin Tarantino. Framträdande bloggar som HotAir, Blaze och DailyWire har fångat ljudupptagning av intervjun (lyssna i YouTube).
Det är när intervjuaren börjar tala om begränsningar av rätten att bära vapen som Kurt Russell börjar argumentera emot.

— Om du tror att vapenkontroll skulle förändra terroristernas åsikter, då skulle jag säga att du är inte riktigt klok (”out of your mind”).
— Vi behöver ha rätt synsätt. När ett hockeylag blir utsatt för en offensiv ska det inte vara fokuserat på vad motståndarna gör utan på vad det själv ska göra för att stoppa dom. Det är konceptet för det du kallar vapenkultur.

När intervjuaren lyfter fram president Obamas argument om att personer som står på flygförbudslistan inte borde få ha vapen, svarar Russell:

— De kan ju ändå enkelt skaffa vapen. De kan också göra bomber. Så, vaddå? De kan attackera dig med kniv. Vad ska du göra åt det? De kan köra över dig med bil. Vad ska du göra åt det? Förbjuda allting?

Intervjuaren hinner bara säga, ”men att införa kontroller. . .” innan Russel avbryter:

— Kontroller? Varför då? Så att folk som vill försvara sig inte kan?

Intervjuaren svarar: Nej men bara så att idioterna inte kan få tag i dem, det är bara det jag menar.

— Tror du kontroller stoppar dem? Menar du allvar? Herregud. . . Vi får konstatera att vi inte är överens.

Det är några sanningens ord från oväntat håll. Att som Obama tala om vapenkontroll efter terrordåd är inte särskilt begåvat. Att i USA införa kontroller innebär bara att laglydiga blir försvarslösa medan terrorister och kriminella fortsätter bära vapen. I Sverige är situationen annorlunda, än så länge. Men när illegala vapen blivit vardag bland kriminella, måste vi laglydiga också kunna försvara oss när polisen inte finns i närheten.
Jag gillar Kurt Russell betydligt bättre än George Clooney och alla de andra som dansar efter vänsterns pipa.

Rulla till toppen